Széchenyi 2020

Folyókák polymerbetonból

folyóka, vonalmenti vízelvezetésA folyókák a vonalmenti vízelvezetés gyakran alkalmazott eszközei. A folyóka rendszerek korszerű alapanyagokból készülnek, így lesznek tartósabbak.

A folyóka egyik modern alapanyaga nem más, mint a polymerbeton. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a polymerbeton, ami miatt folyókákat készítenek belőle?

  •  A polymerbetont a cement kiváltására alkalmazzák. Az összetétele tartalmaz műgyantát, ami a beton alapanyagait, a homokot és a kavicsot összetartja.
  • A polymerbeton sokkal kedvezőbb mechanikai tulajdonságokkal jellemezhető, mint a hétköznapi beton, ennek köszönhetően a belőle készült folyóka is strapabíróbb elem lesz.
  • A polymerbetont nagyszerű fagyállóság, vízállóság jellemzi, emellett pedig jól tisztítható és vegyszerálló is. Mivel vízállóbb, mint az egyszerű beton, nem is igazán nedvesedik, vízelvezetésre tervezett elemekhez ideális alapanyag. A teherbírása is kedvezőbb, ezért be lehet építeni olyan helyszíneken is, ahol például járművek haladnak át, jellemzően nagy a napi forgalom. Kültéri vízelvezetéshez ideális választás.
Utoljára frissítve:2023. április 03., hétfő 11:59
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3