Széchenyi 2020

Elektrofúziós idomok a közműépítésben

Elektrofúziós idomokA közműrendszerekben helyet kapnak az elektrofúziós idomok is. A közműépítési termékek egyik sokoldalú képviselőjéről van szó.

Elektrofúzió a közműrendszerek idomainak gyártásában

Egy ivóvíz hálózat vagy gázvezeték hálózat kiépítése többek között azzal is jár, hogy különféle közműanyagokat kell beszerezni a folyókától a csövekig. A közműrendszerekben meg tudunk különböztetni hagyományos és elektrofúziós elemeket.

Az elektrofúziós elemek olyan, modern technológiával gyártott idomok, amiknél speciális hegesztési eljárást alkalmaztak. Az elektrofúziós hegesztés az egyes anyagok összeillesztéséhez alkalmazott technológia, ahol elektromos áramot használnak az illesztési pontok kötéséhez.

Az áram felmelegíti a műanyagot, ami az idom alapanyaga, ameddig az kellően meg nem olvad. A két anyag összeolvad és létrejön egy erős és tartós kötés. Ez a hegesztési eljárás nagyon hatékonyan alkalmazható különböző típusú műanyagok hegesztésére, a víz-és gázszerelésben egyaránt.

A közműépítés számára mit ad az elektrofúziós idom?

Léteznek olyan közmű rendszerek, amiket teljes egészében elektrofúziós hegesztéssel készített elemekből szerelnek össze. Az ilyen csövek és idomok használata igazán gazdaságos, az elemek tartóssága magáért beszél, a munka kivitelezése gyorsan halad.

A speciális hegesztési eljárással hegesztett rendszer abszolút szivárgásmentes, valamint húzásbiztos kötésekből áll, tehát nem igényel gyakori karbantartást, illetve javítást. A csövek és idomok ellenállóak az időjárással szemben, az UV sugárzás sem árt nekik hosszú távon. Ivóvíz, szennyvíz és gáz elvezetésére szánt csőrendszerekhez, az iparban is egyaránt gyakran alkalmazzák az elektrofúziós hegesztést.

Az elektrofúziós termékek természetesen csak az egyik területét jelentik a közműépítés elemeinek. A szerelvények és csövek rendszeréből álló hálózatokat kiegészítik a szennyvízátemelő rendszerekkel, vonalmenti vízelvezetéssel is. A színvonalas közműanyagokat mind megtalálja a termékeink között, keressen minket bizalommal!

Utoljára frissítve:2024. máj. 06., hétfő 11:42
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дървени талпи http://www.emsien3.com/талпи от ЕМСИЕН-3